קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות (עם תרד בצל ופרמז'ן) - כנסו! פודיק - Foodik

קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות

שתפו
דרגו את המתכון
1
49 צפיות
קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות מתכון שווה וקל
מנות: 4 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 40 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן כולל: 1 שעות ו10 דקות

מאכל איטלקי מושלם וטעים! קונכיות פסטה ממולאות ברוטב עגבניות (ממולאות בצל מטוגן, תרד, וגבינות), אומנם קצת עבודה אך מתכון שווה וטעים שכדאי לנסות בבית (אם אתם עושים איזה ערב חלבי כיפי עם המשפחה / החברים). יש באתר שלי עוד מתכוני פסטות מגניבים שתוכלו להכין בבית בקלי קלות. האמת שאפשר להכין את המנה הזו כ ארוחה רומנטית לזוג – יש בה קסם מיוחד. אגב יש לי באתר גם מתכון נפלא לפסטה רוזה הכי טעימה בעולם ששווה לנסות להכין! אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה כשעולה מתכון חדש. כמו כן יש לי גם כן עמוד אינסטגרם פעיל שהמתכונים עולים אליו ראשונים! צפו במתכון הוידאו עכשיו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/12 שלבים
  • חותכים את הבצלים, מטגנים בשמן זית ומוסיפים 6 שיני שום כתושות, מערבבים הכל עד להזהבה, חצי מהכמות משאירים בסיר (מנמיכים לעוצמה נמוכה מאוד שלא ישרפו) וחצי שומרים בצד בקערה ומחכים שיתקרר
  • בנתיים שהבצלים ממשיכים להתקרמל בסיר על עוצמה הכי נמוכה מפרידים את עלי התרד מהגבעולים (אפשר גם להפריד לפני כל תהליך בישול הבצלים - איך שבא לכם), מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן, ומוסיפים קצת מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים עד שהתרד "מצטמצם".
  • מעבירים את התרד והבצל למסננת לניקוד הנוזלים ואח"כ מעבירים לקרש חיתוך, חותכים עם סכין את התרד והבצל דק (אפשר להשאיר קצת חתיכות גסות) ומעבירים לקערה שיתקררו.
  • לרוטב: חותכים 8 עגבניות מגי לחצאים ואח"כ לרבעים (אפשר להוריד קליפה אם בא לכם) ומוסיפים לסיר עם הבצל, מגבירים את עוצמת האש לבינונית ומועכים קצת את העגבניות שיוציאו נוזלים.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי טעם ומערבבים היטב, מספר דקות, מוסיפים כפית סוכר חום (או לבן) ומערבבים היטב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים, אם הרוטב עדיין סמיך (כפי שקרה לי) מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים ומערבבים.
  • מוסיפים רסק עגבניות מרוכז של חברה איטלקית איכותית ומערבבים היטב, מנמיכים את עוצמת האש לעוצמה נמוכה ומבשלים עוד כ-15 דקות עד להסמכת הרוטב,
  • מפרידים מספר עלי בזיליקום ואורגנו, חותכים עם סכין (לא דק מדיי) ומוסיפים לרוטב, ממש מספר עלים מכל דבר שלא יהיה דומיננטי מדיי, ערבבו היטב ואם צריך תקנו תיבול לפי טעמכם האישי.
  • לאחר שהתערובת של התרד והבצל התקררה בקערה מוסיפים חצי כוס של גבינת פרמז'נו רג'אנו איטלקית איכותית מגורדת ומערבבים היטב.
  • בישול קונכיות הפסטה: מוסיפים את הקונכיות לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים מספר דקות (ניתן להוציא פסטה אחת ולבדוק) עד לרמת "אל דנטה" - אל תבשלו את הפסטה עד הסוף כי היא תיקרע לכם + לא תוכלו למלא אותה במילוי + היא במילא ממשיכה להתבשל אח"כ עוד קצת ברוטב עגבניות עצמו.
  • תוציאו את הקונכיות לקרש חיתוך ותתחילו למלא במילוי (לא יותר מדיי) ולסדר בסיר עם רוטב העגבניות בצורה מסודרת, תוסיפו לכל קונכייה עיגול בייבי מוצרלה אחד.
  • תכניסו את הסיר (תבדקו שהוא עמיד לחימום בתנור) לתנור (לאמצע התנור) שחומם מראש על 180 מעלות לכ-20 דקות
  • תוציאו, מוכן, שיהיה בתיאבון

הערות


  • בבישול שלא כמו בקונדיטוריה ואפייה כמויות המלח והפלפל נתונות לשיקול דעתכם ולטעמכם האישי אז תקנו תיבול לפי צורך ושימו כמה שאתם אוהבים

  • אל תבשלו את הפסטה יותר מדיי תהיו עם יד על הדופק כיוון שהיא יכולה להיקרע לכם. שתהיה קצת קשה

  • סוג תרד - כל סוג שבא לכם.

  • אם הרוטב סמיך מדיי מוסיפים קצת מים רותחים, אם יצא לכם דליל מדיי תוסיפו עוד קצת רסק + עגבניות

  • אל תוסיפו יותר מדיי בזיליקום ואורגנו כיוון שהם דומיננטיים, בהצלחה.

  • אם חסר משהו במתכון פה / יש בעיה תכתבו לי.

  • לכל שאלה - תשאלו למטה או חפשו אותי באינסטגרם אני עונה שם מהר.

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

תגיות

#אוכל איטלקי   #אוכל שילדים אוהבים   #אורגנו   #איטלקי   #אירוח חלבי   #ארוחה איטלקית   #ארוחה זוגית   #ארוחה חגיגית   #ארוחה חלבית   #ארוחה לזוג   #ארוחה מושחתת   #ארוחה משפחתית   #ארוחה קלילה   #ארוחה רומנטית   #ארוחות איטלקיות   #ארוחות זוגיות   #ארוחות חלביות   #ארוחות ערב   #ארוחות ערב זולות בתנור   #ארוחות ערב לילדים   #ארוחות ערב קלות ומהירות   #ארוחות ערב קלות ומהירות להכנה   #ארוחות ערב קלילות   #ארוחת ערב רומנטית   #בופה אירוח חלבי   #בזיליקום   #בייבי מוצרלה   #בצל לבן   #גבינת פרמז'ן   #חג שבועות   #ילדים   #מוצרלה   #ממולא   #ממולאים   #מנה עיקרית   #מנה עיקרית חלבית   #מנה ראשונה   #מנה ראשונה חלבית   #מנות חלביות   #מנות חלביות לשבועות   #מנות עיקריות   #מנות פתיחה   #מנות ראשונות   #סוכר   #סוכר חום   #עגבניות   #עגבניות מגי   #ערב חלבי   #פסטה   #פסטה איטלקית   #פסטה ברוטב עגבניות   #פסטה בתנור   #פסטה ממולאת   #פסטות   #פסטות טעימות   #פסטות טעימות לארוחות צהריים   #פרמג'אנו רג'יאנו   #פרמז'ן   #קונכיות פסטה   #קונכיות פסטה ממולאות   #קלי קלות   #רוטב עגבניות לפסטה   #רסק עגבניות   #רעיון לארוחה רומנטית   #שבועות   #שום   #תרד  

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות