קובנה תימנית מתקתקה של סבתא שושנה ז"ל - מתכון מסורתי מיוחד! פודיק - Foodik

קובנה תימנית מתקתקה של סבתא שושנה זל

שתפו
דרגו את המתכון
0
35 צפיות
קובנה תימנית מתקתקה מתכון של סבתא שושנה ז"ל
מנות: 6 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 1 שעות זמן בישול: 8 שעות זמן כולל: 9 שעות

מתכון נפלא – קובנה תימנית מתקתקה של סבתא שושנה ז"ל – קובנה טעימה במיוחד ששווה להכין ליום שבת או לסתם יום באמצע השבוע, לאכול עם שמנת, רסק עגבניות, ביצה קשה וסחוג ירוק תימני אסלי שמתכון שלו של סבתא שלי שושנה ז"ל תוכלו גם כן למצוא באתר. את המתכון המסורתי הזה שעבר בין דורות הכנתי עם אמא שלי (שאותה סבתא – אמא של אבא לימדה להכין), עקבו אחר ההוראות ותהנו מאחלה קובנה שבעולם ותאמינו לי שזה לא קשה בכלל אך יצריך מכם קצת סבלנות. צפו בעוד מתכונים לשבת באתר ואם בא לכם לראות אותי ואת אמא שלי אסתר היקרה צפו במתכון הוידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/14 שלבים
  • לקערה גדולה מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים
  • אח"כ מוסיפים את כוסות המים ומערבבים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי
  • סוגרים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה
  • אחרי שעה הבצק יתפח, תפתחו את הניילון והמגבת ותוסיפו 3 כפות שמן רגיל ותורידו נפח, תנו לישה נוספת לבצק כך שיספוג את כל השמן
  • סגרו בניילון נצמד ומגבת והתפיחו שוב כשעה
  • שמנו סיר ג'חנון מכל הצדדים היטב ממש ממש אל תשאירו חלקים יבשים (כדי שהקובנה לא תידבק), ושימו את החמאה להמסה בסיר הג'חנון (כמובן תפעילו את הגז על עוצמה נמוכה-בינונית כך שהחמאה תימס)
  • שפכו את בצק הקובנה לסיר בזהירות ו"טגנו" אותו כ-10 דקות
  • בזמן שהקובנה על הגז הדליקו את התנור על מצב טורבו 250 מעלות
  • לאחר כ-10 דקות תכניסו את סיר הג'חנון עם הקובנה לשלב התחתון ביותר (ללא מכסה) לכ-22 דקות בלבד
  • אחרי 22 דקות היא תקבל "קראסט" מלמעלה - תוציאו אותה ותנו לה להתקרר (יכול לקחת שעה שעתיים)
  • אחרי שהתקררה, תוציאו אותה מסיר הג'חנון (כמו בסרטון אמורה לצאת חלק בגלל השימון עם החמאה), ותחזירו אותה לסיר כשהצד עם הקראסט מופנה כלפי מטה
  • סגרו את המכסה אבל לא לגמרי - תשאירו פתח קטן כמו בסרטון הוידאו כדי שיצאו האדים
  • תעבירו לפלטה לכ-8-10 שעות, אני שמתי 9 שעות, אם רוצים צבע יותר חום בפנים תשאירו 10 שעות, אם רוצים פחות צבע אפשר גם 6-7 שעות, זה גם בסדר
  • מוכן, בתיאבון, לא לשכוח לאכול עם סחוג ירוק תימני (שמתכון שלו של סבתא שלי גם כן יש באתר וביוטיוב).

הערות


  • ניתן לקבל צבע יותר חום בפנים אם שמים 10 שעות על הפלטה

  • ניתן לשים גם 6-7 שעות על הפלטה זה יהיה בסדר גמור

  • חייב לשמן את סיר הג'חנון ממש טוב עם החמאה אם אתם רוצים שהקובנה לא תידבק לכם אליו בשלב האפייה/הטיגון הראשוני

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות