קוביות דג טונה צרובות על יוגורט מתובל - מנה ראשונה חלבית שהכנתי בתוכנית בואו לאכול איתי עונה 6 שהמתמודדים עפו עליה (אם תרצו תוכלו לקרוא על החוויה שלי בתוכנית בכתבה שהעליתי למגזין האתר שלי בלחיצה כאן) וחיסלו אותה עד הסוף! אני יכול לספר שהכנתי את המנה בהשראת מסעדת "אורי בורי" המדהימה בעכו (כמובן עם השינויים שלי). יש באתר עוד מתכונים למנות ראשונות חלביות שתוכלו להכין ועוד מתכוני דגים אם אתם מחובבי "הז'אנר" מה שנקרא. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם והיי... תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים זה יסייע לי להגדיל את הערוץ ולצלם לכם עוד תכנים!
מכינים את היוגורט המתובל: את היוגורט מעבירים לקערה אחת ומוסיפים שן שום כתושה, מעט פלפל שחור גרוס, כפית מלח שטוחה, מעט שמן זית, כף חומץ תפוחים, מערבבים וטועמים. במידת הצורך מתקנים את התיבול. בסיום, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר
חותכים חצי בצל סגול לרצועות, חותכים 4 שיני שום לפרוסות דקות, חותכים פלפל צ'ילי אדום לפרוסות דקות, מחממים שמן זית (עוצמה נמוכה בינונית)
בסיר קטן שמים שמן זית (כמות נכבדת-כ-5-6 כפות או יותר, כיוון שאח"כ צריכים להשתמש בו כדי "לתבל" את המנה), מוסיפים את הירקות (מלבד הצ'ילי) לשמן ודואגים שהשמן מעט יכסה אותם ושהם ייטגנו בעוצמה בינונית-נמוכה ולא יישרפו
מוסיפים את את רוטב הסרירצ'ה ירוק, טבסקו ירוק, כפית סוכר חום, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, ולערבב היטב ובמשך כ-15-20 דקות לקרמל, אח"כ להעביר לכלי
לוקחים את דג הטונה הטרי וחותכים אותו לקוביות קטנות ובשרניות. מייבשים אותן עם נייר סופג, לוקחים מהשמן המתובל שהכנתם (כף או 2) ומחממים במחבת, וברגע שהשמן חם צורבים כדקה-דקה וחצי מכל צד את קוביות הדג ומוציאים לצלחת (לא לייבש את הדג!).
צלחות: לוקחים מהיוגורט המתובלומורחים על צלחת, כמו חומוס. במרכז הצלחת מניחים מהבצל, והשום המטוגנים, ומזלפים מהשמן המתובל שלנו (לא יותר מדי). מוסיפים כ-4-5 קוביות דג צרובות ומוסיפים אח"כ עוד קצת מהבצל והשום המטוגנים. פורסים פלפל צ'ילי אדום חריף ומניחים מלמעלה, מוסיפים עוד קצת משמן הזית המתובל מלמעלה שינזל על היוגורט, ומקשטים בעירית קצוצה מלמעלה אם רוצים (לא חובה). לוקחים פרוסת לחם ובתיאבון.
ניתן להחליף לדג לבן כמו אינטיאס או דג מוסר או לוקוס