פתות מתוק תימני של סבתא שושנה ז"ל

שתפו
44 צפיות
מתכון לפתות מתוק תימני
מנות: 1מנה קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 5 דקות זמן כולל: 15 דקות

תמיד כשמגיע פסח אני אוהב לאכול את המאכל הזה ולהיזכר בסבתא שלי שושנה ז"ל שהייתה מכינה את המאכל הזה והייתי מלקק את האצבעות! פתות מתוק תימני מסורתי אסלי אורגינל! (לאוהבי המאכלים מהמטבח התימני) עם סמנה (חמאה מעושנת) ועוד דברים טובים, עקבו אחר אופן ההכנה ויצא לכם מושלם! אם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי להישאר מעודכנים כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

מרכיבים

0/4 רכיבים
כמות סועדים

הוראות

0/3 שלבים
  • מחממים בסיר קטן חצי חבילת חמאה, כשהיא נמסה ויש קצף מוציאים אותו עם כף החוצה
  • כשהחמאה נקייה מעבירים אותה לצנצנת, לוקחים ענף קטן מעץ "דודנאה דביקה", שורפים קצת על הגז ואז מכבים, כשיש מספיק עשן כולאים אותו בצנצת מספר פעמים חוזרים על הפעולה וסוגרים אותה ככה החמאה מקבלת טעם מעושן.
  • אח"כ לסיר קטן שופכים 1 כוס חלב, מביאים לחימום / כמעט לרתיחה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום או לבן, מערבבים היטב, מוסיפים כפית אחת מהחמאה המזוקקת המעושנת ("סמנה"), מערבבים הכל היטב, שוברים 3 מצות גס לבפנים, מערבבים ונותנים למצות לשתות את החלב המתוק, מכבים אחרי מספר דקות ומגישים.

הערות

  • לא חובה להכין חמאה מעושנת אפשר עם חמאה רגילה
  • אם רוצים מנה כפולה מכפילים כמויות ב-2

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
author-sign

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *