פתות מתוק תימני של סבתא שושנה ז"ל - מתכון קל מתוק לפסח - פודיק - Foodik

פתות מתוק תימני של סבתא שושנה ז"ל

שתפו
דרגו את המתכון
0
310 צפיות
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 5 דקות זמן כולל: 15 דקות

תמיד כשמגיע פסח אני אוהב לאכול את המאכל הזה ולהיזכר בסבתא שלי שושנה ז"ל שהייתה מכינה את המאכל הזה והייתי מלקק את האצבעות! פתות מתוק תימני מסורתי אסלי אורגינל! (לאוהבי המאכלים מהמטבח התימני) עם סמנה (חמאה מעושנת) ועוד דברים טובים, עקבו אחר אופן ההכנה ויצא לכם מושלם! אם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון כדי להישאר מעודכנים כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/3 שלבים
  • מחממים בסיר קטן חצי חבילת חמאה, כשהיא נמסה ויש קצף מוציאים אותו עם כף החוצה
  • כשהחמאה נקייה מעבירים אותה לצנצנת, לוקחים ענף קטן מעץ "דודנאה דביקה", שורפים קצת על הגז ואז מכבים, כשיש מספיק עשן כולאים אותו בצנצת מספר פעמים חוזרים על הפעולה וסוגרים אותה ככה החמאה מקבלת טעם מעושן.
  • אח"כ לסיר קטן שופכים 1 כוס חלב, מביאים לחימום / כמעט לרתיחה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום או לבן, מערבבים היטב, מוסיפים כפית אחת מהחמאה המזוקקת המעושנת ("סמנה"), מערבבים הכל היטב, שוברים 3 מצות גס לבפנים, מערבבים ונותנים למצות לשתות את החלב המתוק, מכבים אחרי מספר דקות ומגישים.

הערות


  • לא חובה להכין חמאה מעושנת אפשר עם חמאה רגילה

  • אם רוצים מנה כפולה מכפילים כמויות ב-2

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות