פסטה צבעונית ברוטב עגבניות - מתכון איטלקי מסורתי קל להכנה - פודיק - Foodik

פסטה צבעונית ברוטב עגבניות

שתפו
דרגו את המתכון
1
2144 צפיות
פסטה צבעונית ברוטב עגבניות
מנות: 3 מנות קושי: קל זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 20 דקות זמן כולל: 40 דקות

פסטה אורגנית מקמח דורום בכמה צבעים: סלק, עגבניות, תרד, כורכום ברוטב עגבניות, עלי בזיליקום, גבינת פרמז'ן ועוד דברים טובים! המתכון הזה מתאים לכל אוהבי האוכל האיטלקי והפסטות, קל להכנה בבית, מדובר במתכון מסורתי שמשלב בתוכו מרכיבים פשוטים וטעימים, אין יותר מדיי סיבוכים! הכי חשוב הוא לא לבשל יותר מדיי את הפסטה ולדעת שתמיד ניתן להוסיף / להוריד מכמויות התבלינים כדי שתקבלו את הטעם המדויק שאתם אוהבים! כדי לקבל עדכונים על עוד מאכלים איטלקיים וכל מיני מאכלים טעימים ושיטות בישול מיוחדות הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של אתר פודיק עוד היום ולחצו על הפעמון כדי לקבל את ההתראות לטלפון הנייד.

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/15 שלבים
  • חותכים בצל לבן לקוביות, מחממים שמן זית במחבת ומכניסים את הבצל על אש נמוכה-בינונית כדי שיתקרמל (שימו לב שלא ישרף לכם!)
  • שוטפים צרור עלי בזיליקום ומפרידים עלים מגבעול אחד, את הגבעול מכניסים לתוך המחבת עם הבצל, חותכים את עלי הבזיליקום ו-4 שיני שום לפרוסות דקות ומכניסים גם כן לתוך המחבת, ערבבו היטב והשאירו על אש נמוכה.
  • שוטפים ומנקים טוב טוב קילו עגבניות מגי ומתחילים לחתוך לארבע, מוציאים את הצ'ופצ'יק של העגבניות, לאחר שסיימתם תלחצו על העגבניות קצת כדי להוציא מהן מיצים.
  • תכניסו את כל העגבניות למחבת ותנו עוד קצת מעיכה כדי שיצא עוד מיץ
  • תוסיפו כף חומץ בלסמי וערבבו היטב הכל על אש בינונית-נמוכה
  • בזמן שהרוטב מתבשל לו, חממו מים בסיר והכניסו כף מלח
  • חזרו שוב לרוטב, הוסיפו כפית סוכר וכף מלח גדושה (ניתן לשחק עם הטעמים, להוסיף או להחסיר כפיות / כפות לפי טעמכם האישי!), ערבבו היטב.
  • לאחר שהעגבניות קצת התרככו, בעזרת מזלג מעכו אותן קצת אך תשאירו את חלקן שלמות כי בכל זאת אנחנו רוצים להרגיש גם חתיכות עגבניה כשנאכל את הפסטה, תנו עוד ערבוב טוב והשאירו על אש בינונית נמוכה - כמובן אם אתם רואים שמתחיל להישרף לכם חלילה הנמיכו את האש.
  • כאשר המים בסיר רתחו, הכניסו את הפסטה למספר דקות בודדות. (שלא תתבשל יותר מדיי!)
  • בינתיים תוציאו מהרוטב את גבעול הבזיליקום שהכנסנו בהתחלה ותוסיפו כפית פלפל שחור טחון / גרוס, ערבבו היטב ותנו לרוטב להתבשל עוד.
  • קחו כוס מהמים שבישלו את הפסטה ושמרו אותה בצד.
  • סננו את הפסטה ושימו עליה קצת שמן זית.
  • הכניסו את הפסטה המסוננת לרוטב העגבניות, ערבבו היטב, שפכו את כוס מי הפסטה ששמרתם מקודם בצד להכל וערבבו היטב.
  • חתכו עלי בזיליקום טריים, גרדו גבינת פרמג'אנו רג'יאנו (לגבי כמויות אתם יכולים לשחק עם זה לפי טעמכם האישי) לבפנים והתחילו לערבב.
  • הוציאו לצלחת, גרדו עוד גבינת פרמז'ן על הכל, תגישו עם עלי בזיליקום טריים, הזליפו קצת שמן זית ותהנו.

הערות

* ניתן להוסיף יותר פלפל שחור גרוס כדי שהמתכון יהיה חריף יותר
* לגבי כמויות המלח הסוכר והחומץ הבלסמי גם הן ניתנות לשינוי לפי טעמכם האישי
* מי שלא אוהב חומץ בלסמי יכול לוותר עליו
* חשוב לקנות גבינת פרמז'ן איכותית מאוד מכיוון שאם היא תהיה לא טעימה כל הטעם הטוב והטעים של הפסטה יתפספס לכם
* לטבעוניים: ניתן לוותר על הפרמז'ן

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות