פודיק - Foodik

עלי גפן ממולאים צמחוניים

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
1301 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עלי גפן ממולאים צמחוניים
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
שעה ו-15 דקות
זמן כולל
שעתיים

עלי גפן ממולאים צמחוניים בסגנון דרוזי שלא תרצו להפסיק לנשנש ולאכול! קלים להכנה, בלי סיבוכים ובלי בעיות! מעט דבש שיתן קונטרסט לחמיצות של הלימון, הטעמים ממש יתפוצצו לכם בפה! יש לי באתר עוד מתכונים לממולאים מעולים שתוכלו להכין לארוחת הצהריים או לשבת המלכה! כמובן שאת השמיר אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב שמיר... עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
21 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לרוטב
8 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • שוטפים ומסננים 2 כוסות אורז עגול ומניחים בצד.

  • מחממים במחבת לבנה של מגנוס 3 כפות שמן זית, חותכים 2 בצלים לבנים בינוניים לקוביות ומטגנים בשמן החם עם מעט מלח עד להזהבה ומעבירים לקערה.

  • חותכים מספר עלי נענע טריים, חצי צרור שמיר (או פטרוזיליה) גס ומוסיפים לאותה הקערה עם הבצל, מוסיפים את האורז העגול השטוף והמסונן, עגבנייה מגורדת, כפית רסק עגבניות, כפית פפריקה מרוקאית מתוקה, מלח פלפל, שן שום כתושה וסוחטים מיץ מלימון בינוני אחד. מוסיפים כף דבש ומערבבים כמו שצריך. טועמים קצת ואם צריך מתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.

  • פותחים צנצנת שימורים של עלי גפן (כמובן שאפשר לעשות גם עם עלי גפן טריים) ושוטפים במים כדי להוציא את כל המליחות מהם, אח"כ מפרידים בעדינות עלה עלה ומניחים בצד בצורה מסודרת.

  • לוקחים כל פעם קצת מהמילוי שהכנו ומניחים כמו שעשיתי בסרטון בחלקו העליון ומקפלים מלמעלה כלפי פנים ואז מצד שמאל לאמצע ומצד ימין לאמצע, מגלגלים בזהירות ומניחים בצד. זהירות לא למלא יותר מדיי!

  • מרפדים סיר ברזל יצוק של מגנוס בעלי גפן ומניחים בצורה מסודרת את כל עלי הגפן שמילאנו. מוסיפים עגבניית מגי פרוסה למספר פרוסות ושיני שום אם רוצים.

  • מכינים את הרוטב: לקערה מוסיפים לימון סחוט, שמן זית, מלח, פלפל גרוס, כף דבש גדושה וכוס מים רותחים, מערבבים טוב ויוצקים על עלי הגפן שבסיר בזהירות!

  • מניחים צלחת על עלי הגפן בסיר, מכסים במכסה - מביאים לרתיחה לדקה-שתיים ומנמיכים לעוצמה נמוכה לבישול של כשעה-שעה ו-10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הצלחת פותחים את הסיר ומגישים. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק זה חינם :)

הערות
  • אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה, אפשר לוותר על הדבש, והחמיצות היא גם לפי טעמכם האישי

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # ללא גלוטן # אירוח בופה טבעוני # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פפריקה אדומה מתוקה # פרווה # מתכונים לאירוח # מתכונים לחגים # אוכל ללא גלוטן # מאכלים ללא גלוטן # עמית ועדות # אוכל לקידוש # אורז עגול # אוכל לאירוח # אירוח בופה # ממולאים # בצל מקורמל # ארוחת צהריים לשבת # מנות לאירוח # בצל # שבת # אוכל לפסח # מנות ראשונות # מנה ראשונה # חגים # שישי # אורז # מנה עיקרית # ארוחת צהריים לילדים # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים טבעונית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # קידוש # שום כתוש # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # מנות עיקריות לחגים # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # אוכל מנחם # מאכלים מנחמים # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחות צהריים כשרות לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # יאבלולו שמבלולו # ארוחה צמחונית לשבת # עלי גפן # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # עגבניות # שום # לימון # בצל לבן # עגבניות מגי # מנות עיקריות # צמחוני # צמחונות # נענע # שמיר # פפריקה # פפריקה אדומה # מיץ לימון # רסק עגבניות # דבש # עגבניה # אוכל צמחוני # אוכל פרווה # פסח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il