עוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים - פודיק - שחר חן - Foodik

עוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים

שתפו
דרגו את המתכון
0
164 צפיות
מתכון לעוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים
מנות: 4 מנות קושי: קל זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 1 שעות ו30 דקות זמן כולל: 2 שעות

מתכון לעוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים בצלים שמן שומשום ועוד דברים טובים – ארוחת צהריים בשרית טעימה במיוחד שחייב לנסות! אגב המנה הזאת מתאימה גם ליום שישי או לערב שבת, ישנו בבלוג גם מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה בלימון ודבש שאתם פשוט חייבים לנסות להכין בבית! סופר טעים! כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני שהם עולים לאתר – עקבו אחריי והישארו מעודכנים 🙂 אם אתם אוהבים אוכל בשרי יש באתר מתכונים בשריים נפלאים, אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון וידאו ותראו איך אני מכין את המתכון הנפלא הזה:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/5 שלבים
  • מוסיפים לקערה את שמן השומשום הסילאן וכל שאר התבלינים ומערבבים עד ליצירת מרינדה אחת טעימה
  • מוסיפים את השוקיים לקערת המרינדה ומכסים את כולם ברוטב המרינדה, מעסים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקרר / ל-12-24 שעות
  • אחרי לילה במקרר / 12 שעות / 24 שעות חותכים את כל הירקות בצורה גסה ומעבירים לתבנית, מסדרים יפים, מוציאים את העוף מהתנור ומסדרים על גבי הירקות, מסדרים גם את הטימין זורקים כמה שיני שום פנימה לתבנית ושופכים את כל רוטב המרינדה על העופות והירקות
  • מרטיבים נייר אפייה, מכווצ'צ'ים היטב עם הידיים וסוחטים, מניחים על התבנית ומכסים את כל התכולה, סוגרים בנייר כסף גם היטב ומכניסים לתנור לשלב אחד מעל השלב האחרון (על 200 מעלות טורבו) לכ-שעה ו-20 דקות.
  • אחר כך מוציאים בזהירות מהתנור, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ומגבירים את עוצמת החימום ל-250 מעלות וצולים להשחמה עוד כ-8-10 דקות, אח"כ מוציאים, הופכים את השוקיים אם רוצים, "משקים" ברוטב ומכניסים לצלייה ומהצד השני לעוד כ-7-8 דקות

הערות


  • לא חייב לשים את העוף במרינדה אבל עדיף למי שרוצה שהעוף יתפוס את הטעמים טוב יותר

  • ניתן להשתמש בתבלין טימין ולהוסיף לשלבה המרינדה 2 כפיות

  • ניתן לשלב תפוחי אדמה חתוכים לפלחים

  • ניתן להשתמש גם בכרעיים / כנפיים

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!