פודיק - Foodik

עוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים

דרגו את המתכון: 
1 אהבו
... צפיות
עוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים ובצלים
מנות
4
קושי:
קל
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה ו-30 דקות
זמן כולל
שעתיים

מתכון לעוף בתנור עם סילאן גזרים צבעוניים בצלים שמן שומשום ועוד דברים טובים - ארוחת צהריים בשרית טעימה במיוחד שחייב לנסות! אגב המנה הזאת מתאימה גם ליום שישי או לערב שבת, ישנו בבלוג גם מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה בלימון ודבש שאתם פשוט חייבים לנסות להכין בבית! סופר טעים! כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני שהם עולים לאתר - עקבו אחריי והישארו מעודכנים :) אם אתם אוהבים אוכל בשרי יש באתר מתכונים בשריים נפלאים, אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון וידאו ותראו איך אני מכין את המתכון הנפלא הזה:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
13 / 0 רכיבים
רכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים לקערה את שמן השומשום הסילאן וכל שאר התבלינים ומערבבים עד ליצירת מרינדה אחת טעימה

  • מוסיפים את השוקיים לקערת המרינדה ומכסים את כולם ברוטב המרינדה, מעסים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקרר / ל-12-24 שעות

  • אחרי לילה במקרר / 12 שעות / 24 שעות חותכים את כל הירקות בצורה גסה ומעבירים לתבנית, מסדרים יפים, מוציאים את העוף מהתנור ומסדרים על גבי הירקות, מסדרים גם את הטימין זורקים כמה שיני שום פנימה לתבנית ושופכים את כל רוטב המרינדה על העופות והירקות

  • מרטיבים נייר אפייה, מכווצ'צ'ים היטב עם הידיים וסוחטים, מניחים על התבנית ומכסים את כל התכולה, סוגרים בנייר כסף גם היטב ומכניסים לתנור לשלב אחד מעל השלב האחרון (על 200 מעלות טורבו) לכ-שעה ו-20 דקות.

  • אחר כך מוציאים בזהירות מהתנור, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ומגבירים את עוצמת החימום ל-250 מעלות וצולים להשחמה עוד כ-8-10 דקות, אח"כ מוציאים, הופכים את השוקיים אם רוצים, "משקים" ברוטב ומכניסים לצלייה ומהצד השני לעוד כ-7-8 דקות

הערות
  • לא חייב לשים את העוף במרינדה אבל עדיף למי שרוצה שהעוף יתפוס את הטעמים טוב יותר

  • ניתן להשתמש בתבלין טימין ולהוסיף לשלבה המרינדה 2 כפיות

  • ניתן לשלב תפוחי אדמה חתוכים לפלחים

  • ניתן להשתמש גם בכרעיים / כנפיים

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות