פודיק - Foodik

עוגת לימון בחושה פרווה

דרגו את המתכון: 
0 אהבו
... צפיות
עוגת לימון בחושה פרווה
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
30 דקות

אוהבים עוגות בחושות וגם לימון? אז הנה לכם עוגה בחושה טעימה במיוחד! עוגת לימון בחושה פרווה סופר קלה להכנה שכל אחד יכול להכין בבית, עם גרידת לימון ועוד דברים טובים, להכין את התערובת, להעביר לתבנית להכניס לתנור להמתין והופ יש לכם עוגת לימון בחושה טעימה רכה עסיסית לאוהבי ז'אנר הבחושות :) יש באתר גם מתכון לעוגת גזר בחושה ללא סוכר וגם מתכון לעוגת תפוחים בחושה - יש עוד מתכוני עוגות בחושות שתוכלו להכין בקלי קלות. כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי כך שתוכלו לעקוב אחריי ולקבל אותם ראשונים! כמו כן תוכלו להירשם לערוץ היוטיוב שלי כמנויים וללחוץ על הפעמון כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
11 / 0 רכיבים
רכיבים
11 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • תדליקו תנור על 175 מעלות (לא טורבו)

  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, הקמח, אבקת האפייה, קמצוץ המלח ומניחים בצד

  • מגרדים קליפה מלימון אחד או 2 עד לקבלת גרידת לימון ומניחים בקערה, סוחטים 50-60 גרם מיץ לימון לקערה נפרדת

  • לקערה נפרדת שוברים 3 ביצים ובודקים כמובן שאין קליפות ושאין דם חלילה באף ביצה

  • לקערה עם גרידת הלימון מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, אח"כ שופכים את הסוכר וגרידת הלימון לקערה עם מיץ הלימון (שימו לב שלא יהיו גרעינים במיץ הלימון)

  • לקערה עם מיץ הלימון הסוכר וגרידת הלימון תוסיפו 50 מ"ל מים שהם 6 וחצי כפות + את הביצים והשמן, ערבבו הכל היטב עד לאיחוד מושלם

  • את תערובת הביצים השמן מיץ הלימון וגרידת הסוכר ושפכו לתערובת החומרים היבשים (הקמח) וערבבו הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה ותטעמו ממנה קצת שהטעמים טובים לכם

  • תעבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ותכניסו לאמצע תנור שחומם מראש ל-175 מעלות (לא טורבו) לכ-30 דקות

  • בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן/קלחת מוסיפים 60 גרם מיץ לימון סחוט טרי + 60 גרם סוכר , מחממים בעוצמה בינונית ומערבבים עד להמסת הסוכר, ברגע שהכל נמס והתאחד תבדקו שהטעם מספק אתכם וכבו את האש, שמרו את הסיר הקטן בצד

  • לאחר כ-30 דק' תוציאו את העוגה מהתנור, חוררו אותה בעזרת קיסם וצקו עליה את סירופ הלימון כך שהעוגה "תשתה" את הסירופ והוא יחדור אליה, כסו את העוגה ותנו לה לנוח ולהצטנן

  • לקישוט פזרו גרידת לימון וגרידת ליים על העוגה חתכו ותהנו שיהיה בתיאבון

הערות
  • כמויות מיץ הלימון תלויות בכם - אם אתם אוהבים פחות חמוץ תפחיתו, אם אתם רוצים יותר מתוק תוסיפו עוד קצת סוכר

  • תכינו וספרו לי בתגובה איך יצא לכם

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות