אוהבים חיים קלים ועוגות? מעולה! עוגת לוטוס אפויה מ-4 מרכיבים בלבד! לעקוב אחר ההוראות ולהנות מעוגה סופר טעימה שתבוא לכם טוב עם הקפה בבוקר בערב או סתם כקינוח לאחר כל ארוחה. שווה לנסות בבית! אם תרצו יש לנו באתר עוד מתכונים מ-4 מרכיבים וכמובן יש לנו מגוון רחב של מתכוני עוגות טעימים ומוצלחים במיוחד! אם תרצו להירשם כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק ולהישאר מעודכנים לחצו כאן. בנתיים צפו במתכון הוידאו של עוגת הלוטוס הנפלאה הזו (אם אתם אוהבים לוטוס יש לנו באתר קטגוריה של מתכוני לוטוס טעימים במיוחד!):
מדליקים תנור על 165 מעלות תחילה.
טוחנים במעבד מזון 250 גרם (חבילה אחת) עוגיות לוטוס למרקם חולי ממש
לוקחים כוס קרטון של 250 מ"ל וממלאים אותה בחלב, שופכים בשלבים את החלב לעוגיות הגרוסות ומערבבים כל פעם עד לתערובת אחידה.
מוסיפים כפית גדושה של אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה בלי גושים.
מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 18 (אם התבנית שלכם בקוטר 24/26 אתם פשוט מכפילים כמויות ב-2) שרופדה בנייר אפייה.
מכניסים את התבנית לאמצע התנור (שחומם מראש על 165 מעלות) על הרשת (ולא לתוך תבנית) לכ-40 דקות בלבד - תסתכלו מדיי פעם על העוגה, אם יש קצת סדקים זה בסדר, אחרי אפילו כ-35-37 דקות תכניסו קיסם ואם הוא יוצא יבש זה הזמן להוציא את העוגה החוצה.
תוציאו את העוגה ותנו לה להצטנן.
לאחר שהעוגה הצטננה, קחו 3 כפות ממרח לוטוס גדושות ותעבירו לקערה עמידה לחימום במיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות להמסת הממרח ותוציאו, שפכו את הממרח על העוגה, סובבו את התבנית כדי שהממרח יגיע לכל המקומות.
לקישוט - לא חובה - קחו 3 עוגיות לוטוס, תכניסו לשקית תקשרו אותה טוב ותדפקו עליה עם מערוך או כל דבר אחר כדי שיהיו כתושים גס ופזרו מסביב לעוגה.
תגישו ושיהיה בתיאבון :) ספרו בתגובה איך יצא לכם ואל תשכחו להירשם כמנויים בערוץ היטיוב שלי - פודיק.
אם אתם משתמשים בתבנית בגודל 24/26 תכפילו כמויות ב-2
אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר 20 אפשר להשתמש באותן כמויות
היזהרו לא לשרוף את העוגה
היזהרו לא להמיס את ממרח הלוטוס יותר מ-30 שניות במיקרוגל.
הכנתי את המתכון כפול לפי ההמלצה שלך לתבנית 26 ויצא מטורף!! תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תהני
היי העוגיות יצאו פשוט מוששששששששששששששששששש יש לך אחלה מתכונים נהנה מכל רגע באתר היפה והמסודר שלך
איזה כיף לשמוע נשמה תהנוווו
כמה גרם העוגיות?
היי - 250 גרם.
שלום הכנתי. ואשמח מאוד לדעת איפה שומרים את העוגה? ולכמה זמן היא נשמרת ? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה.
היי. בחוץ או במקרר - במקרר היא תישמר למעלה משבוע לדעתי בכיף. תהני.
האם אפשר תבנית אלומיניום
אכן כן. שתהיה באותו הקוטר.
האם אפשר להשים מיץ תפוזים במקום חלב? והאם חייב לפורר ממש את העוגיות לוטוס למרקם חולי?
היי, אפשר לנסות, וחייב לפורר למרקם חולי. אם יש רגישות לחלב אפשר להשתמש בחלב סויה, שקדים שיבולת שועל או אגוזי לוז.
האם במקום חלב אפשר להשים מיץ תפוזים?
עניתי בתגובה השניה. :)