סלט חצילים פיקנטי לשבת כמו באולמות - מתכון לערב שבת! פודיק | שחר חן | Foodik

סלט חצילים פיקנטי לשבת כמו באולמות

שתפו
דרגו את המתכון
0
178 צפיות
מתכון לסלט חצילים פיקנטי כמו באולמות אירועים
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 20 דקות זמן כולל: 40 דקות

סלט חצילים פיקנטי לשבת כמו באולמות אירועים עם בצל לבן גמבה אדומה פלפל ירוק חריף ועוד דברים טובים, סלט שכיף לאכול עם החלה בערב שבת, מי שרוצה יכול כמובן שלא להוסיף את הפלפל החריף ולוותר על החריפות, תיזהרו כי מדובר בסלט ממכר. ואם כבר אתם בקטע של חריף אז תנסו להכין את המטבוחה המרוקאית שלי כי את המתכון קיבלתי מסבתא מרוקאית יקרה, יש באתר גם עוד מתכונים לסלטים שיכולים להתאים לכם או עוד מתכונים חריפים טובים, אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ואם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי לקבלת כל ההתראות, צפו במתכון הוידאו לסלט הנפלא הזה:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/6 שלבים
  • חותכים את כל הירקות כשאת החציל חותכים לקוביות גסות
  • מחממים שמן זית במחבת עד לכיסוי כל המחבת / 5 כפות שמן זית
  • מוסיפים את הבצל הלבן ואת הגמבות לריכוך ראשוני בעוצמת אש בינונית-נמוכה - שלא ישרפו
  • מוסיפים את הפלפל הירוק החריף החתוך לבפנים, מערבבים היטב ואחרי כ-3-4 דקות מוסיפים את שיני השום כאשר חותכים אותן לפרוסות, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים הכל היטב, נותנים לזה להיטגן מספר דקות
  • בנתיים חורצים איקסים ב-2 עגבניות מגי (או רגילות) ומעבירים לבישול של מספר דקות במים רותחים עד שהקליפה מתחילה להתנתק מהעגבניות, אח"כ מוציאים, קולפים את הקליפה וחותכים את העגבניות גס, מוסיפים למחבת את העגבניות ואת המיץ שלהן ומערבבים היטב
  • שלב התיבול: מוסיפים את מרק העוף, הפפריקה האדומה המרוקאית, המלח הפלפל הסוכר רסק העגבניות ומערבבים היטב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים רותחים לדילול הרוטב, מתקנים תיבול ומבשלים עוד כ-15-20 דקות (על עוצמה בינונית נמוכה) עד לריכוך הירקות (תטעמו), שיהיה בתיאבון

הערות


  • אם רוצים חריפות נוספת אפשר להשתמש בפפריקה אדומה חריפה

  • ניתן להוסיף גם צ'ילי גרוס

  • ניתן לשמור את הסלט במקרר מספר ימים

  • כמויות המלח והפלפל משתנות לפי טעמכם האישי

  • יש באתר גם מתכון לסלט עגבניות חריף על האש סופר טעים (מאשווייה)

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!