קטגוריה: כל המתכונים, מתכוני עדות, מתכונים בריאים, מתכונים דיאטטים, מתכונים טבעוניים, מתכונים כשרים, מתכונים לאירוח, מתכונים לחגים, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים ללא סוכר, מתכונים לסלטים, מתכונים לשבת, מתכונים פרווה, מתכונים צמחוניים
מטבח: מטבח ישראלי, מטבח מרוקאי
שיטת בישול: בישול בסיר
כשרות: פרווה
שתפו
10
1084 צפיות
מנות:
1 מנות
קושי: קל
זמן הכנה:
15 דקות
זמן בישול:
45 דקות
זמן כולל:
1 שעות
סלט גזר מרוקאי מבושל ( סלט חיז'ו )של סבתא מרוקאית מתוקה בשם עליזה (מתכון קל שקיבלתי ממנה אחרי שכנועים רבים) שחובה לנסות להכין לארוחת שישי למגוון הסלטים על השולחן. יש באתר גם מתכון לסלט ביצים טעים וגם מתכון לסלט חצילים פיקנטי כמו באולמות אירועים ואפילו מתכון למטבוחה חריפה טעימה בבישול ארוך שחייב להכין בבית! יש קטגוריה שלמה של אוכל ליום שישי באתר שכדאי להיכנס אליה ולנסות להכין כמה דברים ממנה, שווה! אם אתם רוצים לראות את המתכונים לפני כולם עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכוני הוידאו שאני מעלה, בנוסף אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון וידאו איך להכין את סלט הגזר המבושל:
רכיבים
כמות סועדים
אופן ההכנה
- מקלפים וחותכים 6 גזרים לחתיכות גסות ולא דקות מדיי, מבשלים כ-40-50 דקות עד לריכוך ומצב נגיס אך לא מצב רך מדיי כדי שלא תקבלו פירה ותתקשו בערבוב הגזרים אח"כ עם התבלינים
- אחרי שמסיימים לבשל את הגזרים מעבירים לקערה עם מים קרים כדי שיתקררו מהר ושנוכל לעבור איתם במהירות, אח"כ מעבירים אותם לקערה
- חותכים רבע צרור כוסברה דק ומוסיפים לקערה עם הגזרים, מוסיפים את שאר התיבול: מיץ לימון, מלח פלפל שמן עריסה ומערבבים הכל
- הסלט מוכן, בתיאבון
הערות
- ניתן לבצע פעולה הפוכה - לבשל את הגזרים בשלומתם עם הקליפה ולהוריד אותה אחר כך ולחתוך אחר כך כשהכל מתקרר (יש הטוענים שהטעם נשמר יותר, תנסו ככה ותנסו ככה תבדקו מה יותר טוב לכם)
- כמות עריסה מלח ופלפל לפי טעמכם האישי
- כמות כוסברה גם לפי טעמכם האישי
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה