מתכון לריבת בצל ביתית טעימה במיוחד לשדרוג כל מאכל! פודיק - Foodik

מתכון לריבת בצל טעימה

שתפו
דרגו את המתכון
2
4167 צפיות
מתכון לריבת בצל ביתית טעימה
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן כולל: 45 דקות

מתכון נפלא לריבת בצל ביתית טעימה שתשדרג לכם כל סנדוויץ' או כל המבורגר, חותכים 6 בצלים גדולים / בינוניים, עוקבים אחר ההוראות ונהנים מאחלה של ריבת בצל, אם תרצו לקבל התראה לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה לערוץ שלנו הירשמו כמנויים בערוץ היוטיוב של פודיק עוד היום. צפו במתכון הוידאו עכשיו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/10 שלבים
  • חותכים 6 בצלים גדולים לרצועות / קוביות.
  • מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל לטיגון, מורידים לעוצמה בינונית ומערבבים - לא לשרוף את הבצל! טגנו אותו כ-3-4 דקות עד שישחים טיפה.
  • מוסיפים 2 וחצי כפות סוכר חום ומערבבים, מטגנים עוד כ-3-4 דקות על אש בינונית.
  • מוסיפים כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים.
  • מוסיפים 2 כפות סילאן ומערבבים.
  • מוסיפים 1 כוס יין אדום יבש עם טעם טוב (יין איכותי), מערבבים מספר דקות עד שהנוזלים יצטמצמו.
  • מוסיפים 1 כף חומץ בלסמי + 1 כף רוטב בלסמי ומערבבים.
  • הנמיכו את עוצמת האש במקצת והמשיכו לערבב עוד מספר דקות. (סה"כ כ-25-30 דקות זמן טיגון הבצל כדי שיהפוך למרקם ריבתי - נא לשים לב שעוצמת האש לא גבוהה מדיי כדי שלא תשרוף את הבצל).
  • כשתגיעו למרקם הנכון ושתוכלו לראות שהנוזלים הצטמצמו (דקה 2:05 ואילך) תוכלו לכבות את האש.
  • שימו את המחבת בצד תנו לה להתקרר כדי שהסוכר יוכל להתגבש, כשהכל התקרר תעבירו לקופסה ולמקרר, תהנו.

הערות


  • כמויות סוכר, מלח ופלפל לפי טעמכם האישי ניתן לשחק איתן.

  • רוטב בלסמי לבן לא חובה

  • מי שרוצה יכול להוסיף עוד כף סילאן

  • ניתן לאחסן את ריבת הבצל במקרר למספר ימים, היא תתאים לכל סנדוויץ' / המבורגר או כל מאכל אחר שתרצו.

  • כדי להפוך את כל הריבה לממרח ניתן בסיום כל התהליך להכניס למעבד מזון ולטחון

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!