לחם שום חלבון עם גבינות רזות מפוצץ בחלבון (כ-24 גרם חלבון לחתיכה) מתאים למתאמנים בחדר כושר או לכאלה שפשוט אוהבים חלבי ורוצים להנות ממשהו מופחת שומן, תנסו זה מאוד קל ושווה! יש באתר גם מתכון לחצ'פורי חלבון מפוצץ בחלבון וכמובן גם מתכון לפיצה חלבון מבצק קוטג' שחובה לנסות להכין בבית. באתר יש מגוון מתכוני חלבון שווים מפוצצים בחלבון ולא מסובכים להכנה! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם! ערכים תזונתיים מלאים כתובים מלמטה
לקערה מוסיפים את הקמח התופח, לשים את הקמח עם הקוטג' אבקת השום והמלח עד לקבלת בצק אחיד לעבודה. מחלקים ל-5 כדורים שווים. מקמחים מעט מרדדים היטב ומכסים.
מכינים את המילוי לכדורים: 30 גרם חמאה מופחתת שומן, 200 גרם גבינה צהובה מגורדת 9% פטרוזיליה שמיר קצוצים ו-8 שיני שום כתושות, מערבבים הכל היטב, לוקחים מהמילוי שמים במרכז הבצק - לא יותר מדיי מילוי! משאירים מהמילוי לשים אח"כ מלמעלה.
סוגרים את הבצק לעיגולים בצורה הרמטית, מניחים את הכדורים בתבנית אחד ליד השני, מברישים ביצה טרופה מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו לכ-14-15 דקות או עד שהם זהובים ויפים. בסיום מוציאים ושמים עוד קצת מהתערובת של הגבינה השום ועשבי התיבול, מחזירים לתנור שתימס קצת הגבינה ומוציאים. בתיאבון.
לחם שום חלבון ערך קלורי להכל:
קלוריות: כ-1717 לחלק 5 = כ-343 קלוריות לחתיכה.
חלבונים: כ-120 גרם חלבון לחלק 5 - כ-24 גרם חלבון לחתיכה!
שומנים: כ-40.5 לחלק 5 = כ-8 גרם שומן לחתיכה.
פחמימות: כ-214.5 לחלק 5 = כ-43 גרם פחמימה לחתיכה.