לחם שום וגבינות מהיר מחלה של שבת - לחם שום מהיר וקל! פודיק - Foodik

לחם שום וגבינות מהיר מחלה של שבת

שתפו
דרגו את המתכון
5
1407 צפיות
מתכון ללחם שום מהיר מחלה של שבת
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 15 דקות זמן כולל: 25 דקות

מה יותר כיף מלהכין משהו קליל עם חלה של שבת או חלה מוכנה מהסופר? שום דבר! שימו לב זהו מתכון קל במיוחד לאלו שאין להם כוח לאפות ולהתעסק בבצקים, פשוט לעקוב אחר ההוראות, להכניס לתנור ולהנות מלחם שום מנצח! הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון כדי לקבל התראה כאשר מתכון חדש עולה, אם תרצו לראות מתכונים ללחמים ומאפים באתר שלנו לחצו כאן, בנתיים צפו בסרטון ההדרכה:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/11 שלבים
  • מדליקים תנור על 180 מעלות בתחילת התהליך.
  • לקערה קטנה שופכים 4 כפות שמן זית, צרור עלי פטרוזיליה ואורגנו טריים, כף אבקת שום, 6 שיני שום כתושות ומערבבים היטב (אפשר גם כפית מלח שטוחה).
  • לקערה נפרדת גדולה יותר מוסיפים את הגבינות המגורדות, פרמז'ן, מוצרלה, צהובה וכף שמן זית, מערבבים הכל ומניחים בצד. (ניתן להחליף את סוגי הגבינות ולהשתמש בגבינות רזות יותר או סוגים אחרים של גבינות אחרות שאתם אוהבים).
  • חותכים את החלק שלושתרבע גובה (לא עד הסוף שלא תיקרע לכם), אפשר אפילו חצי גובה, אם זו חלה רגילה תחתכו אותה בצורת מעויינות ותתחילו להכניס לבפנים מהתערובת של הפטרוזיליה האורגנו והשום. (אל תגמרו את כל התערובת, השאירו קצת מהתערובת להברשה סופית)
  • לאחר מכן תוסיפו את תערובת הגבינות בדיוק כמו בסרטון ההדרכה שצירפנו, אל תחסכו שימו הרבה גבינה :)
  • הברישו את הלחם בתערובת הפטרוזיליה האורגנו והשום כך שיקבל את הטעמים גם מלמעלה.
  • שימו על תבנית נייר אפייה ונייר כסף פרוס, שימו את הלחם על נייר הכסף ועטפו את הלחם בנייר הכסף היטב.
  • הכניסו את הלחם לתנור לכ-10-12 דקות.
  • הוציאו את הלחם מהתנור ופתחו את נייר הכסף בזהירות.
  • ערבבו ביצה בכלי קטן, והברישו את הלחם בביצה, הכניסו שוב לתנור לעוד מספר דקות עד שישחים מלמעלה ותוציאו.
  • מיד לאחר יציאת הלחם כשהוא עוד ממש רותח גרדו עוד גבינות כמו גבינת פסטו ירוקה וגבינת פרמז'ן, הגבינות ימסו על הלחם וכל שנותר לכם הוא לחתוך חתיכה מהחלה ולאכול,בתיאבון!

הערות


  • ניתן לשחק עם סוגי הגבינות ולשנות אותן לפי טעמכם האישי

  • שימו לב לזמנים בתנור שהלחם לא ישרף

  • אפשר להשתמש גם בחלה רגילה ולחתוך אותה למעויינים בעזרת הסכין

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות