מנת פתיחה חלבית מושלמת על השולחן - כרוב סגול צלוי בתנור על טחינה יוגורט דבש קשיו קלוי ופטרוזיליה, אתם לא מבינים כמה שזה טעים ויפה, מנה ראשונה חלבית מושלמת שתוכלו להכין בקלי קלות לצד ארוחה חלבית, פשוט אפס מאמץ והטעם? אין מה לדבר, כבר תייגו אותי עשרות באינסטגרם והכינו את המנה הזאת, אמרו לי שיצא להם פצצה! כמובן שיש עוד מתכונים באתר למשל עם כרוב לבן בכל מיני וואריאציות ובכללי כל מיני מתכוני ירקות בתנור מעניינים שתוכלו להכין בבית.
מורידים לכרוב את השכבות הראשונות וחותכים לחצאים, כל חצי חותכים שוב ל-2.(ניתן להשרות במים / חומץ אחרי החיתוך כשעה)
מסדרים את הכרוב על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית, ממליחים מפלפלים מעסים מכל הכיוונים ומכניסים לתנור על חום עליון תחתון לא טורבו 180-190 מעלות לשעה. (תבדקו ותהפכו צד אחרי 30-40 דקות). אח״כ מוציאים ונותנים לזה להצטנן.
לקערה מוסיפים גביע יוגורט יווני, טחינה גולמית דבש שמן זית מלח פלפל לפי הכמויות למעלה או לפי טעם אישי, מערבבים היטב.
מורחים מהיוגורט על צלחת גדולה (ממש כמו חומוס) ומניחים את הכרוב הצלוי, עוד קצת שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, שברי קשיו, עוד קצת המלחה מלמעלה אם רוצים ומגישים, פשוט וטעים! בתיאבון.
ניתן להחליף דבש בסילאן.
למי שרוצה שהמנה תהיה טבעונית שיחליף ליוגורט על בסיס סויה או מעדן טבעוני.