פודיק - Foodik

חזה עוף בתנור בחרדל ודבש

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
... צפיות
חזה עוף בתנור בחרדל ודבש
מנות
4
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
25 דקות
זמן כולל
35 דקות

חזה עוף בחרדל ודבש (עסיסי) עם קצת לימון והרבה טעם - איך להכין חזה עוף עסיסי בתנור בקלי קלות! כל התשובות לשאלות נמצאות במתכון הזה באופן ההכנה למטה או בסרטון המצורף. אני יכול לספר לכם שהמתכון הזה עלה לאינסטגרם שלי לפני שהוא עלה לכאן לכן ממליץ לעקוב אחריי שם. אם אתם אוהבים חזה עוף יש באתר עוד מתכוני חזה עוף מעולים שתוכלו להיכנס אליהם ולהכין אותם בבית. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש, בנתיים צפו במתכון הוידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
10 / 0 רכיבים
רכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים לקערה גדולה את כל התבלינים והשמן ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד ואין גושים (של קורנפלור או משהו אחר), טועמים קצת ובודקים אם הטעם מספק, אם לא מוסיפים עוד קצת דבש, לימון, חרדל או מלח לפי טעמכם האישי

  • מוסיפים את חתיכות חזה העוף העבות מערבבים מעסים היטב ומכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר למינימום חצי שעה או לילה (לא חובה להכניס למקרר).

  • מוציאים מהמקרר, בנתיים מדליקים תנור על 180 מעלות (לא טורבו), צולים את חתיכות חזה העוף על גבי מחבת פסים או רגילה כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה (את שאריות המרינדה לא לזרוק! נשתמש בהם אח"כ לתיבול חזה העוף לפני כניסתו לתנור) ובסיום מעבירים לתבנית עם נייר אפייה

  • מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא טורבו) לכ-25 דקות (תלוי בעובי חזה העוף שלכם) או עד שמגיע עם מד טמפרטורה ל-71 מעלות! אחרי 10 דקות אפייה בתנור פותחים את התנור והופכים את הצד של חזה העוף, שיקבל צבע מהצד השני גם

  • בסיום האפייה מוציאים מהתנור ומחכים כ-2-3 דקות - ואח"כ פורסים, שיהיה בתיאבון

הערות
  • האפייה יכולה לקחת גם 30 דקות זה משתנה מתנור לתנור ותלוי בעובי חזה העוף

  • רצוי להגיע עם חזה העוף ל-71 מעלות בפנים - זו הטמפרטורה האידיאלית לחזה עוף לא יבש

  • רצוי לשים (מה שאני שכחתי לעשות) נייר אפייה על התבנית כדי שלא ידבק לכם אח"כ לתבנית ויהיה מבאס

  • מלח פלפל לפי טעמכם האישי ממליץ להתחיל עם פחות כיוון שמלח תמיד ניתן להוסיף

  • תרכיבו לכם סנדוויץ' טוב עם חזה העוף הזה ויאללה בתיאבון

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות