דג סלמון בתנור ברוטב פסטו ביתי פרווה עם עגבניות שרי צבעוניות תפוחי האדמה והרבה טעם! מנה עיקרית מושלמת לשבת המלכה או לארוחת הצהריים שתוכלו להכין בלי מאמצים מיותרים! רק לבשל שלושתרבע בישול את תפוחי האדמה, לקרר, להכין את הפסטו, למרוח את הכל ולהכניס לתנור. מושלם קל ושווה! אם אתם בקטע של סלמון יש באתר עוד מבחר מתכוני סלמון שווים וטעימים להפליא! למשל אחד המתכונים הכי נצפים באתר שלי הוא מתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי ממכר שכבר יותר מחצי מדינה הכינה אותו לשבת קודש! כמובן שיש גם לקט שלם של מתכונים פרווה שתוכלו להכין בנוסף לדג. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים ומלח כשלושתרבע בישול ומעבירים לקערה עם מי קרח.
מדליקים תנור על 200 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו.
הכנת הרוטב פסטו: בעבד מזון טוחנים חצי כוס שקדים, חצי כוס אגוזי מלך, חופן צנוברים, 1 צרור בזיליקום ללא הגבעולים, 2 שיני שום כתושות מלח פלפל וכוס שמן זית למרקם נוזלי. אפשר לתקן תיבול לפי טעם אישי ומי שרוצה את זה חלבי שיוסיף קצת גבינת פרמז'ן מגורדת.
מוסיפים לקערה גדולה חופן עגבניות שרי צבעוניות (שרי, שרי תמר, שרי שוקולד, שרי כתום, צהוב) ואת תפוחי האדמה המבושלים ומוסיפים 2-3-4 כפות מרוטב הפסטו שעשינו, מעט מלח ומערבבים בעדינות היטב.
מניחים על תבנית גדולה עם נייר אפייה את 2 נתחי הסלמון הגדולים במרכז התבנית, מוסיפים את העגבניות ותפוחי האדמה שערבבנו עם הפסטו, מורחים את חתיכות הסלמון בנדיבות ברוטב הפסטו, מוסיפים שקדים פרוסים מלמעלה ופיסטוקים גרוסים אם רוצים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו כ-20-25 דקות (זהירות לא לייבש) אם אתם אוהבים את הסלמון במידת עשייה פחותה יותר שימו פחות זמן בתנור. תהנו ובתיאבון, אהבתם? פרגנו בלייק תגובה, זה חינם וזה עוזר המון :) ספרו לי מה דעתכם.
מי שאוהב את הדג יותר חי שישים אותו פחות זמן בתנור. אפשר עגבניות שרי בצבע אחיד ואפשר לוותר על תפוחי האדמה. אפשר גם לעשות את תפוחי האדמה מעוכים :)
היי שחר, אני רוצה להכין את הפסטו היום/ מחר שיהיה לי מוכן לתקופת החגים. איך אתה ממליץ לשמור אותו ?
היי אפשר להקפיא ולהפשיר לפני הכנה ואז להכניס לתנור, לא יקרה כלום. הוא גם יכול לשבת במקרר 3-4 ימים. אבל אם את רוצה תכיני תקפיאי תפשירי לפני תמרחי את הדג והופ.. לתנור:) חג שמח