איך להכין גבינת לבנה ביתית טעימה - כדורי לאבנה 6 ציפויים בבית - פודיק - Foodik

איך להכין גבינת לבנה ביתית טעימה

שתפו
דרגו את המתכון
0
2083 צפיות
איך להכין גבינת לבנה ביתית טעימה
מנות: 1 מנות קושי: קל זמן הכנה: 30 דקות זמן הקפאה: 24 שעות זמן כולל: 24 שעות ו30 דקות

רוצים לדעת איך מכינים גבינת לבנה ביתית סופר טעימה? כדורי לבנה טעימים עם 6 ציפויים שונים? אנחנו נראה לכם במתכון וידאו פשוט מה צריך לעשות ואם בא לכם את זה כתוב אז רדו למטה והדפיסו לכם את המצרכים וההוראות, עקבו אחר כל שלב בקפידה ומבטיחים לכם שיצאו לכם כדורי לבנה סמיכים טעימים ושווים במיוחד! אם בא לכם לצפות במתכונים חלביים נוספים לחצו כאן ואם בא לכם יש לנו באתר מתכון לגבינה ביתית סופר טעימה, כדי לקבל עדכון לטלפון הנייד כאשר מתכון חדש עולה ליוטיוב הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק עוד היום!

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    ציוד שיש להכין
  • לתערובת גבינת הלבנה
  • 6 ציפויים לכדורי הלבנה

אופן ההכנה

0/6 שלבים
  • לקערה גדולים שופכים את היוגורט, מוסיפים את המלח, הלימון והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לאיחוד מושלם.
  • לאחר מכן לוקחים קערה אחרת, מניחים עליה מסננת גדולה, בד חיתול, ועל בד החיתול שופכים את תערובת השמנת והיוגורט שערבבנו מקודם.
  • לאחר מכן לוקחים 2 קצוות מכל צד של בד החיתול וקושרים, נותנים לנוזלים לצאת.
  • מכניסים למקרר ל-24 שעות לקבלת מרקם סמיך כדי ליצור מגבינת הלבנה כדורים, אם תרצו מרקם דליל יותר תוכלו אחרי 6 שעות לפתוח את הבד ולחלץ את הגבינה, אם תרצו מרקם סמיך יותר חכו 12-18 שעות ולאחר מכן חלצו את הגבינה.
  • אם תרצו לקבל את המרקם שלנו חכו 24 שעות, בין לבין מדי פעם תלחצו על בד החיתול וחלצו מנוזלי הגבינה והחזירו למקרר, לאחר 24 שעות קחו צלחת / צלוחית קטנה והניחו עליה משהו עם משקל (בקבוק מים ליטר וחצי לדוגמה) למשך עוד שעה כדי שיצאו עוד נוזלים.
  • חלצו את הגבינה מבד החיתול, מרחו קצת שמן זית במרכז כף היד והתחילו לכדרר כדורי לבנה, אם בא לכם צפו אותם בציפויים שונים כמו שעשינו: סומק, קצח, שומשום שחור, שומשום רגיל / קלוי, פפריקה אדומה מתוקה, זעתר, אורגנו יבש או כל מה שתרצו, תכניסו לצנצנת שם שמן זית ושיהיה לכם בתיאבון. הגבינה נשמרת למספר ימים במקרר.

הערות


  • לקבלת מרקם דליל יותר תוכלו אחרי 6 שעות להוציא את הלבנה מבד החיתול.

  • לקבל מרקם סמיך יותר תוציאו את הלבנה אחרי 12-18 שעות, ואם תרצו את התוצאה שלנו הממש ממש סמיכה תחכו 24 שעות כפי שאמרנו.

  • יוצאים מהגבינה הרבה "מי גבינה" - תוכלו להשתמש בהם אם תרצו לאפיית בצקים חלביים טעימים :)

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות