שתפו
5
2698 צפיות
מנות:
4 מנות
קושי: קל
זמן הכנה:
5 דקות
זמן בישול:
12 דקות
זמן כולל:
17 דקות
איך להכין ביצה קשה מושלמת ואיך להכין ביצה רכה מושלמת, לא יודעים? כל התשובות לשאלות כאן! קצת חומץ ומלח, מי קרח 4 ביצים וקצת סבלנות ותוכלו לקבל את הביצה הקשה המושלמת עבורכם! קשה מאוד, קשה פחות, רכה יותר ורכה ממש, עקבו אחר מתכון הוידאו ה
מצורף לכאן! בנתיים אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק ותלחצו על הפעמון. לרשותכם מבחר מתכוני ביצים ומבחר מתכונים לארוחת בוקר מקורית וטעימה.
רכיבים
כמות סועדים
אופן ההכנה
- לסיר קטן מוסיפים מים וכפית מלח, כשהמים חמים להוסיף 2 כפיות חומץ ולחכות שירתחו. (אפשר לשים מכסה כדי לזרז תהליך)
- רק לאחר שהמים רתחו שימו 4 ביצים בסיר הקטן.
- לביצה ממש רכה מוציאים אחרי 6 דקות ושימו בקערה עם מים קרים (מי קרח רצוי-חכו שהביצה תתקרר ורק אז קלפו) לביצה רכה אך פחות מהראשונה אחרי 8 דקות ושימו בקערה עם מים קרים (מי קרח רצוי-חכו שהביצה תתקרר ורק אז קלפו) לביצה קשה עם צהוב "לא עשוי מדיי" תוציאו אחרי 10 דקות ושימו בקערה עם מים קרים (מי קרח רצוי-חכו שהביצה תתקרר ורק אז קלפו) לביצה קשה מוכנה כאשר הכל צהוב תוציאו אחרי 12 דקות ושימו בקערה עם מים קרים (מי קרח רצוי-חכו שהביצה תתקרר ורק אז קלפו)
- לאחר שתקלפו תוכלו לראות את מידת העשייה בכל ביצה ולהבין מה המידה שאתם הכי אוהבים, רצוי לפתוח סטופר כדי לעמוד בזמנים :)
הערות
- אל תוותרו על קערה עם מי קרח / מים קרים בה תשימו את הביצים אחרי הבישול.
- כדאי לשים סטופר כדי לדייק בזמנים.
- כדי לראות איך מכינים ביצה עלומה לחצו כאן ותגיעו למדריך
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה