פודיק - Foodik

מתכון לשקשוקה עגבניות קלאסית

דרגו את המתכון: 
19 אהבו
9880 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מתכון לשקשוקה עגבניות קלאסית
מנות
2
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
35 דקות

אוהבים את השקשוקה הקלאסית? נכון שיש לנו באתר מבחר של מתכוני שקשוקות טעימים אבל את הקלאסית כמעט כולם אוהבים! עקבו אחר ההוראות ותהנו מאחלה ארוחת בוקר או אחלה ארוחת ערב קלה ומהירה שתעשה לכם טוב על הנשמה. אם תרצו לצפות בעוד מתכונים שלי חפשו "פודיק" ביוטיוב והירשמו כמנויים, אל תשכחו ללחוץ על הפעמון כדי לקבל התראה כשעולה מתכון חדש, צפו במתכון הוידאו עכשיו: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=_CuTu1-EEgY&t=35s[/embed] אם בא לכם להכין שקשוקה יותר מושקעת יש לי באתר מתכון לשקשוקה פרימיום עם 8 סוגי עגבניות! כדאי לנסות :)

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת
כשרות:   פרווה
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
9 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכניסים את הבצל הלבן למקפיא לפחות לכ-10 דקות (ככה אח"כ בחיתוך לא ירדו לכם דמעות)

  • אחרי 10 דקות מוציאים את הבצל וחותכים לקוביות, חותכים 4 שיני שום קלופות ל-4 פרוסות וחותכים חצי פלפל ירוק חריף לרצועות או טבעות או קוביות

  • למחבת (קוטר 32) מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים, מוסיפים את השום הבצל והפלפל הירוק החריף לטיגון ראשוני על אש בינונית

  • חותכים גמבה אדומה אחת לקוביות, מוסיפים למחבת חבילת רסק עגבניות (100 גרם) ולאחר מכן מוסיפים את הגמבה החתוכה לקוביות למחבת, טגנו מספר דקות עד לריכוך של הגמבה (בשלב הזה הגבירו אש מעט וכסו במכסה מספר דקות)

  • בנתיים תחתכו חצי קילו (500 גרם) עגבניות שרי תמר לחצאים, ותוסיפו אח"כ למחבת, סגרו מכסה שוב וחכו שהעגבניות קצת יתרככו, תוסיפו את הסוכר המלח הפלפל והכמון וערבבו הכל היטב

  • תוסיפו חבילת עגבניות מרוסקות (400 גרם) למחבת, ערבבו היטב ותוסיפו חצי כוס (125 מ"ל) של מים חמים למחבת, ערבבו וסגרו מכסה, בשלו הכל מספר דקות על אש בינונית.

  • לאחר מספר דקות שהעגבניות התרככו קחו "מועך תפוחי אדמה" ותמעכו את העגבניות תוציאו את המיצים מהן, לא יותר מדיי בכל זאת שישארו קצת שלמות, תסתכלו בסרטון בערוץ היוטיוב שם אפשר לראות בבירור איך אני מבצע את הפעולה.

  • הגבירו את עוצמת האש למקסימלית והביאו לרתיחה כ-2-3 דקות ואח"כ הנמיכו את עוצמת האש לעוצמה בינונית-חלשה.

  • פתחו את המכסה ואם תראו שהכל מוכן כמו שצריך, הגמבה רכה והכל לטעמכם מבחינת תיבול (מלח פלפל) - צרו גומות ברוטב, ושברו ביצים לבפנים, סגרו מכסה ובשלו את הביצים עד למידת העשייה שאתם אוהבים, אם אתם רוצים את הביצה יותר חיה שימו לב לא לבשל יותר מדיי.

הערות
  • לא חייב להוסיף פלפל חריף אם לא אוהבים חריף

  • אם רוצים יותר חריף ניתן להוסיף עוד פלפל ותבלין צ'ילי גרוס

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il